– فال حافظ – فال ابجد – طالع بینی – طالع بینی تاروت – فال شمع فال قهوه – حذف اکانت تلگرام


چغندر سوئیسی شباهت های زیادی با اسفناج دارد: نه تنها شبیه به نظر می رسد، بلکه طعم آن شبیه اسفناج است. در سوئیس به چغندر کلم نیز می گویند و می توان آن را به روش های مختلفی تهیه کرد. علاوه بر این، شاتوت کالری بسیار کمی دارد و منبع سالمی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی است. در اینجا می توانید دریابید که در تهیه چغندر باید به چه نکاتی توجه کنید، این گیاه چه مواد و ارزش غذایی دارد و چرا چغندر برای سلامتی شما مفید است. ما همچنین یک دستور خوشمزه برای پستو سوسیس سوئیسی ارائه می دهیم.

شاتو چیست؟

چغندر سوئیس (به لاتین: Beta vulgaris) یک سبزی برگی است که به صورت چغندر یا چغندر موجود است. برگ ها و ساقه های چغندر سوئیس سبز، سفت و ترد و ساقه های آن ضخیم و سفید است. مانگولد در رنگ های دیگر نیز موجود است. برگ ها می توانند زرد، سبز روشن یا تیره باشند. ساقه ها سفید، نارنجی، زرد، صورتی یا قرمز روشن هستند.

هر دو برگ و ساقه به عنوان سبزیجات استفاده می شود. چغندر سوئیسی طعمی شبیه چغندر یا اسفناج دارد و کمی تا شدیداً خاکی است. شاتوت قرمز را می توان به عنوان یک گیاه زینتی در باغ های کلبه نیز یافت.

پست های پربازدید

چغندر سوئیسی: ارزش غذایی و کالری

چغندر یک سبزی بسیار کم کالری است. حاوی 21 کیلو کالری (کیلو کالری) یا 88 کیلوژول (کیلوژول) در هر 100 گرم جک فروت تازه. برای مقایسه: اسفناج تقریباً همان تعداد کالری دارد – 22 کیلو کالری (کیلو کالری) یا 93 کیلوژول (کیلوژول) در هر 100 گرم برگ تازه. محتوای آب ساگو 92 درصد از اسفناج است.

علاوه بر این، ارزش غذایی 100 گرم شاتوت سوئیس تازه:

به دلیل محتوای کم کالری و کربوهیدرات، چغندر سوئیس را می توان هنگام تلاش برای کاهش وزن نیز مصرف کرد.

چغندر سوئیس – ترکیبات سالم و اثرات آن بر سلامتی

شاتوت سوئیس به دلیل ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آن یک سبزی سالم به حساب می آید.

مواد زیر به مقدار قابل توجهی در هر 100 گرم شاتو وجود دارد:

  • 39 میلی گرم ویتامین C: ویتامین C برای ساخت استخوان ها و دندان ها، خون سازی و سیستم ایمنی مهم است.
  • 588 میکروگرم ویتامین A: ویتامین A در بینایی، بازسازی و رشد پوست نقش دارد.
  • 30 میکروگرم اسید فولیک: اسید فولیک یا فولات برای تقسیم سلولی ضروری است و بنابراین در دوران بارداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
  • 2.7 میلی گرم آهن: به عنوان بخشی از رنگدانه قرمز خون، آهن در انتقال اکسیژن و ذخیره اکسیژن در سلول های ماهیچه ای نقش دارد.
  • 81 میلی گرم منیزیم: منیزیم به عملکرد طبیعی سلول های عصبی و ماهیچه ای کمک می کند و برای ساخت استخوان ها و دندان ها مهم است.
  • 376 میلی گرم پتاسیم: پتاسیم به عنوان یک ماده معدنی حیاتی برای انتقال سیگنال ها بین سلول های بدن عمل می کند و همچنین در تنظیم فشار خون نیز تاثیر دارد.
  • 103 میلی گرم کلسیم: کلسیم برای حرکت ماهیچه ها مورد نیاز است و سنگ ساختمانی برای استخوان ها و دندان ها است.

چغندر به عنوان یک گیاه دارویی قرن هاست که برای تسکین اضطراب و عصبی شدن استفاده می شود. گفته می شود که به اختلالات تمرکز کمک می کند و طراوت ذهنی را فراهم می کند. شاتوت سوئیس همچنین برای یبوست و سایر اختلالات گوارشی و همچنین برای بیماری های پوستی استفاده می شود. با این حال، هیچ یک از این اثرات از نظر علمی ثابت نشده است، اما بر اساس تجربه در طب سنتی سنتی است.

اسید اگزالیک موجود در برگ چغندر سوئیسی

چغندر سوئیس دارای محتوای اسید اگزالیک نسبتاً بالایی در مقایسه با سایر سبزیجات است. 100 گرم شاتوت سوئیس تازه حاوی 100 تا 1000 میلی گرم اسید اگزالیک است. مقدار این اسید به کشت، کوددهی و زمان برداشت بستگی دارد.

اسید اگزالیک به شاتوت طعم ترش می دهد. با این حال، مانند ریواس یا اسفناج، می تواند احساس مویی روی زبان ایجاد کند. جذب آهن، منیزیم و کلسیم از مواد غذایی توسط مقادیر زیاد اسید اگزالیک مانع می شود، به همین دلیل است که اسید اگزالیک به عنوان دزد کلسیم نیز شناخته می شود. اگر چاتوت به مقدار معمولی مصرف شود، مقدار اسید اگزالیک برای افراد سالم بی ضرر است.

سطح اسید اگزالیک را می توان با پختن یا سرخ کردن کاهش داد. اگر طعم کرکی را اصلا دوست ندارید یا می خواهید مقدار بیشتری از اسید اگزالیک را حذف کنید، باید چغندرها را قبل از پردازش بیشتر بجوشانید یا سفید کنید و آب پخت را دور بریزید. این مقدار اسید اگزالیک را به نصف کاهش می دهد.

پست های پربازدید

اسید اگزالیک می تواند باعث ایجاد سنگ کلیه شود. بنابراین، افراد مبتلا به بیماری کلیوی یا تمایل به سنگ کلیه باید از غذاهای حاوی اگزالیک اسید مانند شاتوت، ریواس، اسفناج یا سورگوم اجتناب کنند.

نیترات در Chateaux

نیترات ها به طور طبیعی در خاک وجود دارند و در کودها نیز یافت می شوند. مانند برخی دیگر از سبزیجات برگدار، از جمله کاهوی بره، اسفناج یا کاهو، چغندر سوئیسی مقدار زیادی نیترات ذخیره می کند. محتوای نیترات می تواند در فصل تغییر کند و به عنوان مثال به نور خورشید و دما بستگی دارد. بین 100 تا 400 میلی گرم در هر 100 گرم چغندر است.

نیترات به خودی خود برای بدن بی ضرر است. حتی با مصرف سبزیجات غنی از نیترات یا آب آشامیدنی معمولاً سطوح تهدید کننده سلامتی به دست نمی آید. با این حال، نیترات ها را می توان تحت شرایط خاصی به نیتریت تبدیل کرد، مانند زمانی که سبزیجات غنی از نیترات برای مدت طولانی نگهداری می شوند یا زمانی که دوباره گرم می شوند یا برای مدت طولانی گرم نگه داشته می شوند.

نیتروزامین ها به نوبه خود می توانند از نیتریت ها در طول هضم در بدن تولید شوند. این ترکیبی است که در مطالعات حیوانی مشخص شده است که بسیار سرطان زا است. علاوه بر این، نیتریت می تواند در انتقال اکسیژن در خون نوزاد اختلال ایجاد کند.

به همین دلیل، چغندر سوئیسی را نباید برای مدت طولانی نگهداری کرد و نباید مکرر آن را گرم کرد. از آنجایی که نیترات ها عمدتا در ساقه ها و رگبرگ ها یافت می شوند، حذف این قسمت های گیاه می تواند به کاهش سطح نیترات در سبزیجات کمک کند. در صورت عدم استفاده از آب پخت و پز، جوشاندن یا بلانچ کردن نیز می تواند محتوای نیترات را کاهش دهد.

هنگام خرید می توانید بر محتوای نیترات نیز تأثیر بگذارید: در مورد چغندرهای ارگانیک، این مقدار معمولاً کمتر است زیرا از کودهای دیگر استفاده می شود. سبزیجاتی که مدت زیادی در فضای باز بوده و در معرض نور خورشید بوده و در یک ماه آفتابی برداشت شده اند نیز میزان کمتری از این ماده دارند.

6 نکته برای تهیه و نگهداری چغندر

چغندر سوئیس بهتر است قبل از مصرف آب پز، بلانچ، سرخ شده یا خورش شود. اگرچه می توان آن را به صورت خام مصرف کرد، اما به دلیل محتوای بالای اسید اگزالیک، به عنوان سالاد توصیه نمی شود، به خصوص اگر مشکلات کلیوی یا معده، کمبود آهن یا کودکان کوچک دارید.

در اینجا چند نکته در مورد نحوه درست تهیه و نگهداری چغندر آورده شده است:

مطالب پیشنهادی باشگاه فارسی
  1. از چغندر سوئیس چه می توانید بخورید؟ هم برگ و هم ساقه چغندر سوئیسی برای مصرف مناسب است.
  2. برگ های شاتو چگونه تمیز می شوند؟ قبل از پردازش، سبزیجات باید کاملا شسته شوند و از ماسه یا خاک جدا شوند. سپس آن را خشک کنید. انتهای ساقه قهوه ای تیره و نواحی نامناسب را می توان به راحتی با یک چاقوی کوچک جدا کرد.
  3. چگونه چغندر سوئیس را به درستی برش می دهید؟ اگر چغندر را به صورت یک سر می گیرید، ابتدا برگ های منفرد جک فروت را قبل از شستشو از سر در انتهای ساقه جدا کنید. سپس برگ ها را از ساقه های خود جدا کرده و به صورت جداگانه برش می زنند: برگ ها را به صورت نوار و ساقه ها را به قطعات کوچک برش می دهند.
  4. چگونه چغندر بپزیم؟ برگ ها و ساقه ها را می توان با هم استفاده کرد، به عنوان مثال به عنوان یک ماده در خورش ها یا کاسرول ها. از آنجایی که زمان پخت آنها متفاوت است، می توان آنها را جداگانه نیز تهیه کرد: برگ ها را به عنوان غذای سبزی خورش می کنند و ساقه ها را مانند مارچوبه یا نمک سیاه آب پز یا سرخ می کنند.
  5. آیا می توانید چغندر را منجمد کنید؟ بله چغندرها را باید قبل از انجماد تکه تکه کرد و سفید کرد. به این ترتیب می توانید آن را برای چندین ماه نگه دارید.
  6. ذخیره سازی چگونه انجام می شود؟ چغندر سوئیسی بهتر است تازه مصرف شود. در غیر این صورت، آن را در یک پارچه مرطوب در محفظه سبزیجات یخچال نگهداری کنید. با این روش تا یک هفته قابل نگهداری است.

دستور پخت: پستو شاتو سوئیس

چغندر سوئیسی با تطبیق پذیری خود در تهیه آن تحت تأثیر قرار می گیرد. در میان چیزهای دیگر، می توان آن را به عنوان یک ماده در کیش، لازانیا یا سوپ یافت، اما همچنین طعم خوبی به عنوان غذای جانبی سیب زمینی یا پاستا دارد. می توانید از برگ های سبز آن یک پستوی خوشمزه درست کنید. پستو به خوبی با پاستا می آید، اما می توان از آن به عنوان اسپری نیز استفاده کرد.

مواد لازم برای 4 وعده:

  • 300 گرم چغندر
  • 80 گرم پارمزان
  • 20 شاخه رزماری
  • 2 حبه سیر
  • 1 لیمو ارگانیک
  • 3 قاشق غذاخوری دانه کدو تنبل
  • روغن زیتون 80 میلی لیتر
  • نمک و فلفل

آماده سازی:

  1. چغندر سوئیس را به خوبی زیر آب جاری بشویید. برگ ها را از ساقه جدا کرده و هر کدام را به قطعات کوچک برش دهید.
  2. ساقه های شغال را با هم به مدت 6 دقیقه و برگ ها را حدود 4 دقیقه در آب جوش خیس کنید و با آب یخ بشویید.
  3. دانه های کدو تنبل را در تابه ای بدون روغن کمی برشته می کنند.
  4. رزماری و سیر ریز خرد شده، پارمزان رنده می شود.
  5. لیمو را در آب داغ بشویید و پوست آن را رنده کنید.
  6. همه مواد را همراه با روغن زیتون در یک کاسه بلند بریزید و با همزن دستی پوره کنید.
  7. در آخر پستو را با نمک، فلفل و کمی آبلیمو مزه دار کنید.
  8. پستو را در لیوان های داغ بریزید و روی آن را با یک لایه روغن زیتون بپوشانید.

پستو را می توان چند هفته در یخچال نگهداری کرد.

پرورش و برداشت شاه توت

اگر تمایلی به خرید چغندر ندارید، می توانید به راحتی آن را خودتان پرورش دهید. چغندر سوئیس یک سبزی آسان برای نگهداری است که به فضای زیادی نیاز ندارد، اما به آب زیادی نیاز دارد. از اواسط آوریل می توانید کاشت مستقیم را در فضای باز شروع کنید. کشت به ویژه در بسترهای مرتفع که در آن گیاهان نیز از حشرات محافظت می شوند، خوب عمل می کند.

با آبیاری مناسب و مراقبت خوب، چغندر سوئیس بدون ضعیف شدن به رشد خود ادامه خواهد داد. برگ ها را می توان در تمام طول سال برداشت کرد، بنابراین چغندر در فصل زمستان نیز فصل است. هنگام برداشت، می توانید فقط برگ های بیرونی گیاه را جدا کرده و قلب گیاه را رشد دهید یا می توانید همه برگ ها را یکجا جدا کنید. حتی پس از مدتی چغندر دوباره شروع به تشکیل برگ می کند.

شاتو در سال دوم پس از کاشت گل می دهد. سپس نوبت به حذف گیاه قدیمی و کاشت گیاهان جدید در بهار می رسد.

به روز رسانی: 04/07/2022

نویسنده: دکتر ری. البته ایزابل سیگل، زیست شناس و نویسنده پزشکی

دیدگاهتان را بنویسید